Paas Thee, Lunch & Snacks

Posted on Updated on

Tweede Paasdag: Wij hebben net als de 20 andere mensen die in de file stonden bij het parkeer terrein van de Gamma, besloten dit weekend de tuin aan te pakken. Zakken zand en tegels sjouwen vraagt om een stevige lunch en tussen de tegels door ook wat lekkere snacks 🙂 En om de Paas spirit erin te houden heb ik de lunch en snacks in thema bereid, dus een aantal leuke tips voor #glutenvrije Paasdagen.

Om te beginnen heb ik voor bij de thee bij de Albert Heijn een zakje Paaseitjes gekocht zonder vulling, want hier kunnen nog weleens gluutjes in zitten. Zo handig btw dat de Appie op super veel producten het glutenvrije logootje gebruikt (allergenen informatie Albert Heijn), gaat het winkelen een stuk sneller. En ook heb ik een glutenvrije cake gebakken, met appel en kaneel. Zie mijn vorige post over marmer cake voor dit recept, waarbij ik het cacao poeder heb vervangen door 3 appels en 3 eetlepels kaneel, super lekker!

Glutenvrije appel kaneel cakePhoto_3-1

Dan de lunch, een stevige lunch, tonijnsalade met rucola, uitjes, en citroen & oude kaas. Koop twee blikjes (duurzaam gevangen) tonijn in water, afgieten en dan in een bakje mengen met 2 eetlepels halfvolle mayonaise, doe hier een beetje peper en zout bij. Bak glutenvrije broodjes af in de oven, snij ze open en beleg met een laagje rucola. Smeer de tonijnsalade vervolgens op het broodje en gooi hier een klein handje versnipperde rode ui over heen. Serveer met een plakje oude kaas en citroen (geeft een frisse smaak en “geel” voor het Paas thema;)) on the side, en dan genieten!

Glutenvrije ingredientenGlutenvrije broodjes tonijn

Kunnen wij er weer even tegenaan in de tuin. Om de dorst aan het einde van de dag te lessen, heb ik alvast Jillz (appelcider met 5% alcohol en een glutengehalte lager dan 1ppm wat als glutenvrij beschouwd mag worden zie onderzoek “miss glutenvrij”) koud gelegd in de koelkast, ideale vervanger voor een dorstlessend biertje! Hierbij serveer ik Rogers handcooked chips met zeezout, humus en griekse olijven.

Glutenvrije borrel hapjesPhoto_2-4

Tot slot, een hele fijne tweede Paasdag gewenst!

Enjoy, Lotte!

Ik zou het hartstikke leuk vinden om van je te horen, mocht je goede (glutenvrije) ideeën/recepten of tips hebben, laat dan een berichtje achter en hopelijk kunnen we samen heel veel leuke glutenvrije dingen bedenken en delen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s