Zomerse & gezonde hapjes, Dadels, Gevulde Paprika en Charantais meloen.

Posted on Updated on

Denk jij als ik borrelhapjes zeg ook aan bitterballen, kaas & worst, stokbrood met kruidenboter en chips?
Lekker op zijn tijd, maar niet gezond en ook niet glutenvrij.

Leuke uitdaging om hapjes te bedenken die gezond, glutenvrij, in  1 hap  te eten en vooral lekker zijn! Afgelopen zaterdagavond, stond ik voor deze uitdaging.  Mijn vader en zijn vriendin, kwamen langs voor een gezellig etentje in Amsterdam, het was heerlijk weer dus heb ik wat borrelhapjes gemaakt die we buiten konden eten onder het genot van een Prosecco en de laatste zonnestralen van de dag.

De volgende drie borrelhapjes zijn zaterdagavond met liefde gemaakt en dankbaar opgegeten 🙂

1. Gevulde paprika met geitenkaas, walnoten, rozemarijn & honing. 
Hiervoor heb je 2 verschillende kleuren paprika nodig, die snijd je in vierkantjes van ongeveer 3cm x3cm, vul deze vierkantjes met een laagje geitenkaas, leg hier een walnoot bovenop en strooi wat rozemarijn en een toefje honing bovenop de walnoot. 10min in de oven op 180 graden en genieten maar.

#Leuk feitje: In geitenmelk (waarvan geitenkaas gemaakt wordt) zitten kleinere vetmoleculen zitten dan in koemelk, waardoor het lichter verteerbaar is. Ook bevat geitenmelk 4x zoveel vitamine A en 2x zoveel vitamine D dan koemelk. Lekker en gezond kaasje dus! Zie kaas.nl voor meer leuke kaas feitjes.

2. Dadels met ananas roomkaas.
Hiervoor heb je 12 dadels nodig, snij deze open in de lengte en ontpit ze. Snijdt een klein plakje van de ananas roomkaas af en leg deze in het midden van de opengesneden dadel, en klaar!

#Leuk feitje: Geen schuldgevoel want de 8gram vezels per 100 gram dadels + stofjes die je helpen tegen blindheid, kanker en verstopping in je darmen, brengen je veel goeds!

3. Rauweham met Charantais meloen.
Een heel simpel en snel te maken borrel hapje. Snijdt de Charatais meloen (te herkennen aan de grijs groene kleur en donkeren strepen over zijn buik) in kleine stukjes 3cm x 3cm. Vouw lapjes rauwe ham om deze blokjes heen.

#Handige tip: De meloen is rijp als je aan de onderkant van de meloen drukt en hij een klein beetje meegeeft, mocht er wat meloen overblijven kun je de meloen het beste buiten de koelkast bewaren, dan zijn ze ongeveer een week houdbaar en houdt de meloen het meeste smaak.

Drie snelle, gezonde en lekkere borrelhapjes, ik hoop dat jullie ze lekker vinden? Heb je zelf leuke tips voor glutenvrije borrelhapjes, laat het me weten door te reageren op de post of door een berichtje te sturen, ik hoor graag van je!

Gevulde PaprikaDadels met ananasroomkaas

Ham en MeloenBorrelMix

Enjoy, Lotte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s