Aubergine met Mozzarella, KikkerErwten & Kurkuma in ovenschotel #glutenvrij

Posted on Updated on

Een gezondere vervanging vinden voor aardappels of rijst in een ovenschotel was mijn quest na een rondje Vondelpark. En toen zag ik kikkererwten in het schap staan, super lekker en je kunt er van alles mee. Bijvoorbeeld koken, bakken, vermalen (hummus :)) of roosteren in de oven met wat kurkuma (waar ik zo nog een leuk feitje over heb!), dan worden ze krokant en een heerlijke vervanger van borrelnootjes. Kikkererwten zijn niet alleen erg lekker maar bevatten een unieke combinatie aan polyfenolen met antioxidantwerking, en heel veel vezels, dus goed om je aardappels en rijst af en toe eens mee af te wisselen!

Voor deze zomerse ovenschotel heb je het volgende nodig:

  • een aubergine
  • 150gr mozzarella
  • 20 cherrytomaatjes
  • 2etl groene pesto
  • blik gekookte kikkererwten
  • zakje rucola
  • bak hummus
  • 1etl kurkuma (geeft een lichte kerriesmaak)

Hoe maak je de ovenschotel:

Verwarm de oven op 180 graden en gooi een beetje olijfolie in een ovenschotel. Snijdt de aubergine in dunne ronde plakken, en bedek de buitenste cirkel van de ovenschaal hiermee, bestrooi met wat peper en zout. Leg op elk plakje aubergine een klein stukje mozzarella en op de mozzarella en stipje groene pesto. Gooi dan een flinke portie kikkererwten in het midden en strooi hier 1 eetlepel kurkuma overheen, mix dit een beetje door elkaar. Snijdt de cherrytomaatjes in stukjes en gooi ze in de ovenschotel. Als finishing touch een grote eetlepel humus in het midden van de kikkererwten.

#Leuk feitje: Kurkuma wordt in India gebruikt voor de behandeling van schrammen en wondjes, vanwege zijn zuiverende werking en heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Na 25min is het gerecht klaar en kun je een handje vol rucola in het midden van je bord leggen, omring de rucola met de aubergine schijfjes en omring de aubergine met kikkererwten, ziet er leuk uit en smaakt heerlijk, zowel warm als koud!

Enjoy, Lotte!

ovenschotel kikkererwtenbord ovenschotel

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s