Sushi – gezond, lekker & glutenvrij | Restaurant Sumo

Posted on Updated on

Sushi is super lekker, gezellig om te eten & gezond.  In het zeewier velletje om de rijst heen zit ijzer, jodium, kalk, mineralen en verschillende vitaminen. In de vis zitten gezonde omega-3 vetten en in de edame bonen veel vitaminen en stofjes die pre-menstruele klachten en overgangsklachten verlichten, handig op alle leeftijden dus 😉

Maar doordat veel soorten sushi met sojasaus bereid worden, gevuld of bestrooid zijn met tempura of gedipt worden in sojasaus, is het lastig om glutenvrij te eten in een sushi restaurant.

Daar heeft Sumo Sushi wat op gevonden 🙂 Ze hebben op hun nieuwe menu kaart per soort sushi soort vermeld, welke dieetgroep, welke soorten sushi het beste niet kan eten. Daar word ik blij van, want zonder te hoeven vragen kun je zelf heel duidelijk op de kaart per sushi type zien welke je wel of niet kunt eten, bijvoorbeeld, sushi met zalm en mango of avocado en zalm met als sidedish, edame bonen en gebakken aubergine, heerlijk! Als kers op de taart hebben ze ook glutenvrije sojasaus.

Sumo zit in 12 steden in Nederland, dus vast ook eentje bij jou in de buurt.

Enjoy, Lotte!

glutenvrije sushi zalmmenu glutenvrije sushi

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s