(Na)zomerse BBQ met pangasiusfilet, kip Hawaï spiesjes & satesaus met cocos #glutenvrij

Posted on Updated on

Wat heerlijk dat we zo’n goede zomer gehad hebben en nu halverwege september nog steeds van de zon kunnen genieten. Vele mensen grijpen alle gelegenheden met beide handen aan om nog lekker buiten te kunnen zijn, inclusief ik. En eén van dingen van de leukste dingen aan lekker weer is:  In de tuin zitten met vrienden en een lekker ruikende BBQ!

Een goede barbecue is niet compleet zonder vlees, salade, brood, dips en mijn makkers 🙂 Dus bij deze recepten voor een glutenvrije barbecue, bereid door Nienke, Anieke & Lotte.

We hebben 2 verschillende soorten spiesjes gemaakt. De eerste variant is met pangasiusfilet. Hiervoor hebben we 2 filets in kleine blokjes gesneden en op smaak gebracht met wat vis kruiden. Ook hebben we een paprika ik vierkante blokjes gesneden om deze vervolgens om-en-om aan een houten stokje te prikken. De tweede variant is kip Hawaï, altijd lekker fris! Hiervoor hebben 2 kipfilets in blokjes gesneden en vervolgens om-en-om met ananas. Om hem helemaal tropisch te maken hebben we satésaus met cocos nodig.

Dus terwijl de spiesjes in ongeveer 10-15 minuutjes gaar worden op de bbq maken we een glutenvrije satesaus!

Start met 4 eetlepels water in een pan en doe hier 2 grote scheppen pindakaas bij, dan 3 eetlepels cocosroom, 2 eetlepels glutenvrije ketchap, 2 eetlepels cocos rasp, een teentje knoflook en 2 eetlepels gembersiroop. 5 minuten op een zacht vuurtje tot een geheel roeren.

Dan glutenvrije broodjes in de oven en in een slabak rucola, mais, erwtjes en als dressing olijfolie en ook weer een scheut gembersap. Gebruik wat peper en zout om de salade verder op smaak te brengen.

#leukfeitje Gember is niet alleen lekker van smaak maar heeft ook vele gezondheidsvoordelen, een daarvan komt goed van pas bij het eten namelijk, Zingiberenedit (een olie in gember) is in combinatie met gingerol (ander stofje in gember) erg goed voor de spijsvertering!

3 Aperol Spritz erbij en Proost op de zon!

Geniet van deze heerlijke nazomer dagen.

Enjoy!
Lotte

IMG_4548-3.JPGIMG_4553-2.JPG

IMG_4547-3.JPGIMG_4552-3.JPG

IMG_4545-1.JPGIMG_4554-0.JPG

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s