Gegrilde aubergine & parmezaanse kaas – Grilled zuchini & parmesan #glutenfree

Posted on Updated on

Groente als basis voor hapjes doet het altijd goed op een borrelavond met vriendinnen. Maar in een jasje van parmezaanse kaas zijn ze goed vermomd en is iedereen gretig afnemer. Mocht er wat overblijven… na een nachtje in de koelkast smaken ze nog steeds erg lekker!

Wat heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 100 gram parmezaanse kaas (vlokken of geraspt)
  • olijfolie
  • peper&zout

Hoe maak je het:

Was de aubergine goed en snijdt de aubergine vervolgens in dunne reepjes van ongeveer 0,5cm dik en 5cm lang. Leg een vel bakpapier op een ovenrooster en stel de oven in op grill. Gooi een scheutje olijfolie op het bakpapier en spreidt de reepjes aubergine hier vervolgens in uit. Bestrooi de aubergine reepjes met wat peper&zout en bestrooi ze daarna ruim met parmezaanse kaas. Zorg dat ze goed bedekt zijn en niet tegen elkaar aanliggen, anders laten ze elkaar niet meer los 😉 Schuif het rek onder de grill tot dat de kaas goudbruin is. Laat ze 2min afkoelen, zodat de kaas iets verhard.

For my English friends:

This vegetable based snack is not only a hit at a girls party but everyone loves them because of their parmesan jacket. If you have some left overs, keep them in the fidge for 1 night, the next day they are still delicious!

What do you need:

  • 1 zuchinni
  • 100gr of parmesan cheese (flakes)
  • olive oil
  • pepper&salt

How to make it:

Cut the aubergine in to 0,5cm by 5cm pieces. Cover an oven tray with baking paper and spread out a thin layer of olive oil on the paper. Spread out the aubergine pieces and put some pepper and salt on top. Then cover the aubergine pieces with grated parmesan cheese. Make sure they are not touching each other, because once they are grilled the wont let go of each other ;). Put the tray under your grill and wait until the cheese turns golden-brown, then let them cool down for a couple minutes.

Enjoy!

Lotte

IMG_7010IMG_7012IMG_7007IMG_7006

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s